Blogi Konsultointi Palvelumuotoilu Tuotteistaminen

Tuotteistamalla ja palvelumuotoilulla lisää myyntiä

Palvelumuotoilu ja tuotteistaminen helpottavat ostamista. Asettautumalla asiakkaan näkökulmaan ja käymällä yrityksen tai organisaation prosessit läpi, voidaan nähdä tarpeet muutoksille. Nämä voidaan tehdä organisaatiossa omana työnä. Joskus ulkopuolinen näkökulma auttaa huomaamaan prosessissa ongelmia, jotka yrityksessä itsessään tuntuvat itsestäänselvyyksille, mutta ovat asiakkaalle epäselviä.

Palvelumuotoilu ja tuotteistaminen helpottavat ostamista. Asettautumalla asiakkaan näkökulmaan ja käymällä yrityksen tai organisaation prosessit läpi, voidaan nähdä tarpeet muutoksille. Nämä voidaan tehdä organisaatiossa omana työnä. Joskus ulkopuolinen näkökulma auttaa huomaamaan prosessissa ongelmia, jotka yrityksessä itsessään tuntuvat itsestäänselvyyksille, mutta ovat asiakkaalle epäselviä. 

Useammin ajatellaan, että asiakkaalle on hyvää palvelua tarjota avoin mahdollisuus valita tuotteet/palvelut/prosessi. Todellisuudessa kyse on valinnan paradoksista. Ihminen kokee tyytymättömyyttä, kun heille tarjotaan liian monta vaihtoehtoa valittavaksi. Tämän käsitteen on tuonut tunnetuksia psykologi Barry Schwartz. Hänen mukaan jos vaihtoehtoja on runsaasti, ne vaikeuttavat päätöksentekoa ja tekevät olon hankalaksi. Ihmiselle tulee päätöksentekoväsymys. Ostoprosessi keskeytyy. 

Tässä muutamia vinkkejä tuotteistamiseen. 

1. Määritellään  asiakasryhmät, käydään läpi asiakkaan ongelma, palvelun tuottamat hyödyt ja kilpailijat.

2. Jaetaan palvelu osiin, jotta tiedetään, mitä sisällytetään palveluun (ydinpalvelut ja lisäpalvelut).

3. Tarkennetaan palvelua: palvelun vaiheet, resurssit, vaatimukset lopputulokselle ja vastuuhenkilöt.

4. Luodaan työohjeet/prosessikuvaus.

5. Vakioidaan toistuvia toimintoja: verkkokauppa, tarjouspohja, prosessikaavio, laskutus. 

6. Kootaan asiakkaan näkökulmasta houkuttelevia palvelupaketteja ja moduuliratkaisuja, joista asiakas voi valita mieleisensä.

7. Hinnoitellaan tuotteet mahdollisimman selkeästi ja mielellään kiinteästi.

8. Konkretisoidaan palvelua helpommin ostettavaksi ja markkinoitavaksi.

9. Esitellään referenssit.

Jos olet kiinnostunut tuotteistamisprosessista, lue lisää täältä. Nortastic auttaa palvelumuotoilussa sekä tuotteistamisessa niin kotimaisten kuin ulkomaisten asiakkaiden kanssa. Nortastic on Business Finlandin hyväksymä palveluntarjoaja. Palveluitamme voi ostaa myös 5000€ arvoisella Innovaatiosetelillä, jossa yrityksen omavastuu on 1000€. 

"Teijan kanssa on ollut erittäin helppo työskennellä. Aloittelevana yrityksenä olemme saaneet häneltä paljon hyvää konsultaatiota mm. tuotekehityksessä, pakkauksissa, hinnoittelussa."
Henri Talvitie
Yrittäjä

0 comments on “Tuotteistamalla ja palvelumuotoilulla lisää myyntiä

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: